Vznik Prasofestu, je vlastně tak trochu vtipná historie se špetkou nadsázky. Seděl jsem za volantem Avie, za zády sudy piva a ten den jsem měl (mimo jiné) závoz do Zaječova. Kutálím si sudy a všimnu si podia (s trochou fantazie mi „ho“ tedy, alespoň připomínalo). Už dlouho jsem měl v hlavě nápad, uspořádat menší koncert Vildy Čoka, který vystřídalo nadšení a tak jsem šel rozhodným krokem za hospodským zeptat se jestli zde pořádají koncerty. Hospodský tvrdil, že ano-já si myslel svoje. Můj sen s koncertem jsem viděl úplně živě a hospodskému jsem koncert nabídl(jasně-že s uspořádáním ne, že bych ho snad sám odzpíval).

Slovo dalo slovo a nápad a nadšení vystřídala euforie……Po kontaktních mailech a rozhovoru s Vildou se domluvil termín a padlo rozhodnutí akci uspořádat. Byl jsem tenkrát úplný laik a amatér (což stále trvá) a proto jsem byl vděčný za slova Vildy, který si mého amatérství všiml také, jinak by mi asi nepoložil otázku “ ty s tím nemáš žádné zkušenosti vidˇ“…….? Tak volej, volej- já Ti se vším poradím. Poradil, pomohl a akce se uskutečnila hlavně díky Vildovi a ode mne mu za to patří velké děkuji.

S jídlem roste chut, jak se říká a tak jsme se hned po prvním koncertě domluvili na další akci. Druhá akce už byla se třemi kapelami a nesla název PRASOFEST. Asi se ptáte proč PRASOFEST….No přátele, žádnou vědu v tom nehledejte. Podium o kterém jsem psal viz výše, stálo na louce, kde býval prasečák! Realita-žádná fantazie…Chro, chro. Jak to už, ale v životě bývá-ne vše jde hladce a podle našich představ a po rozepřích s hospodským ze Zaječova, jsem se rozhodl změnit působiště akcí a to na Vlčtejn(žádní vlci nebojte), o kterém jsem již přemýšlel delší dobu. Jednání hospodského nakonec prospělo k dobré věci. První akce na Vlčtejně mě tak trochu posadila na pr*** uskutečnila se za ne moc valné účasti i vzhledem ke špatnému počasí. Další ročník PRASOFESTU na Vlčtejně ovšem dopadl na výbornou a každým rokem se navyšuje účast účinkujících kapel s cílem uskutečnit festival dvoudenní. Sny se plní a já jsem rád, že se lidi baví a PRASOFEST se čím dál více líbí a za to patří všem velký dik.

Kamil Svoboda

Kategorie: Historie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *