Prasofest ve vlaku pomohl přesně tam, kde měl.

O netradiční a velice zajímavé akci v režii hlavního pořadatele Pana K. jste si mohli přečíst krátké reporty a prohlédnout si obsáhlé galerie. Přesto tu je ještě jeden článeček o soudržnosti a nezištnosti udělat něco navíc třeba jen tím, že se dobře pobavíte v dobré společnosti.

Přítomností na punkovém koncertu S.A.S. v pronajatém vagóně ČD pomohli všichni svou účastí zcela cíleně malému pěti letému Matyáši Filipovi z Losiné. Od porodu trpí poškozením mozku a těžkou zrakovou vadou. Celodenní péče a drahé posilovací pomůcky jsou obrovskou finanční zátěží celé rodiny. Výmluvné video o nelehkém osudu Filipových od TV ZAK je zveřejněno na Facebooku.

Právě na účet zřízený k těmto výdajům bude připsaný výtěžek ze čtvrtečního punkového putování vlakem ČD, a.s. z Plzně do Železné Rudy a zpět. Kromě avizovaného omezeného počtu místenek pořadatel vybral do připravené zapečetěné kasičky značnou sumu. Sečtená částka skončí v rukou těch, pro které se Prasofest ve vlaku 10.10.2019 konal.

Co na závěr? Je pravdou, že se během cesty hodně vypilo, možná i rozlilo. Přesto se tu potkala spousta lidí a atmosféra se nedá popsat, ta se musí prožít. Oba palce zvedám za ochotu zahrát bez náhrady na honorář nýřanské kapele S.A.S. a Českým drahám za zapůjčení vagónu. Panu K. vyslovuji obdiv za iniciativu a volný čas, který organizací akce věnoval ve prospěch osudem poznamenaného Matyáše. A hlavně smekám před cestujícími, kteří si za nemalou částku zakoupili místenky a během cesty dokázali pobavit sebe i ostatní. Klobouk dolů!

Účet je pro případné dobrovolné dárce neustále otevřený a kdo by chtěl pomoci, může jakoukoliv částku odeslat na 2301118407/2010.

Autor textu: Luděk Blovský

Kategorie: Další akce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *